CROSS-OVER CARROUSEL
CONCEPT
Bij de hernieuwingen van het onderwijs wordt het steeds belangrijker om verschillende muzische media met elkaar te koppelen. Een project wordt daar vooral ook rijker door. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om die media aan elkaar te haken, wij proberen je een duidelijk overzicht te geven van hoe je dat succesvol kan doen.
Wat wij je willen aanbieden is een carrousel. Onderstaand filmpje maakt meteen duidelijk wat we daarmee bedoelen.
Door telkens verschillende lagen op verschillende manieren toe te voegen, vormen alle delen samen de carrousel.
Belangrijk is om steeds een sterke kunstlink als vertrekpunt te nemen. De carrousel blijft doorgaan en als je output niet sterk genoeg is, zwakken de procesresultaten steeds verder af. Door vanuit die kunstlink te vertrekken, bewaar je de kwaliteit. Indien nodig, kan je tijdens de carrousel terug nieuwe kunstlinken aanbrengen.
HOE GA JE AAN DE SLAG?
De bedoeling van de carrousel is dat je de ene kunstlink vertaalt naar een ander medium. Dat doe je door waarnemen en verbeelden (Cultuur in de Spiegel).
Je kan op 2 manieren aan de slag:
- vertrekken vanuit inhoud: gevoel en associatie zijn de belangrijkste aspecten. Zo kan je vanuit het thema van een werk vertrekken, de sfeer die je erin ziet, de herinnering die het bij je opwekt ...
- vertrekken vanuit de bouwstenen: de bouwstenen van de muzische media vind je terug op de website.
Nadat je één van deze aspecten hebt waargenomen van de kunstlink, koppel je die aan de bouwstenen, technieken, inhoud van je verwerking in een nieuw muzisch domein. Op die manier vertaal je wat je hebt waargenomen/verbeeldt uit het ene medium naar een ander medium.
De volgorde van muzische media is daarbij onbelangrijk. Je kan vertrekken vanuit eender welk medium en naar eender welk ander medium vertalen. De mogelijkheden zijn eindeloos, je kan oneindig blijven verder gaan.